Η πορεία αυτής της πρωτοβουλίας ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου 2011, με πρώτη συνάντηση ΦΊΛΩΝ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα. Ακολούθησαν διάφορες συναντήσεις, περίπου κάθε μήνα, με σύντομες παρουσιάσεις και συζητήσεις με θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Βασικοί σκοποί της ομάδας είναι η αλληλογνωριμία και η ανταλλαγή γνώσεων και υλικού, η επικοινωνία και επίλυση αποριών σχετικά με θέματα που έχουν σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα.

Οι περισσότερες συναντήσεις των Φίλων έγιναν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Μουσείο Πιερίδη-Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και στον Πολυχώρο ΑΠΟΘΗΚΕΣ 79. Έγιναν πέραν των σαράντα ολιγόλεπτων παρουσιάσεων μεταξύ Δεκεμβρίου 2011 και Ιουνίου 2012. Έκτοτε συνεχίστηκε η διοργάνωση εκδηλώσεων. Με τη λειτουργία του «Ιδρύματος Φοίβος Σταυρίδης-Αρχεία Λάρνακας» το Φεβράρη του 2015 οι εκδηλώσεις  διοργανώνονται από το Ιδρυμα και εμείς σαν Φίλοι Λάρνακας συμμετέχομε με τα μέλη, τους Φίλους και το αρχειακό υλικό που διαθέτομε. Δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της ιδιοκτησίας του υλικού/φωτογραφιών που καλύπτουν μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, το θέαμα, τις προσωπικότητες, την αρχιτεκτονική και ο,τιδήποτε συνθέτει την εικόνα της Λάρνακας και γενικά της Κύπρου.

Παράλληλα στη σελίδα αυτή αναρτάται  μέρος από το υλικό  με κείμενα, πληροφορίες, σχόλια και φωτογραφίες. Το φωτογραφικό και αρχειακό υλικό προέρχεται από προσωπικές συλλογές διαφόρων συγγραφέων και φίλων της Λάρνακας κυρίως, εκπαιδευτήρια και  σωματεία.

 Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Γιώργο Δημητρίου για τη συνεργασία και τη βοήθειά του στην προετοιμασία και το στήσιμο της ιστοσελίδας.

 Καλούνται οι Φίλοι μας να κάνουν σχόλια και να προσθέτουν τυχόν παραλήψεις. Παράκλησή μας είναι να κρατηθεί μακριά αυτή η σελίδα από πολιτικές/κομματικές θέσεις.

Με εκτίμηση,
Λούης Περεντός
Φίλοι Λάρνακας