«ΜΑΝΑ,ΜΑΝΑ-ΓΗ»

«ΜΑΝΑ,ΜΑΝΑ-ΓΗ»

Αξέχαστη παράσταση του Ομίλου Δράματος της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας. Δόθηκαν δύο παραστάσεις, στο θεατράκι της Σχολής και στο ΡΙΑΛΤΟ Λεμεσού, το 1981. Μια αξιόλογη συνεισφορά των μαθητών-καθηγητών  της Διανελλείου, που βοήθησε μέσω της ΟΥΝΕΣΚΟ στην καταπολέμηση της μάστιγας της πείνας, και ειδικά  τα παιδιά.

Το κείμενο έγραψε ο Κρίστης Κ.Χαράκης και οι συντελεστές όλοι ήταν από τη Διανέλλειο. Τη διδασκαλία έκαναν οι Γεώργιος Λίγγης, Λοϊζος Λοϊζου και Ελένη Παρτελλίδου, τη μουσική επιμέλεια η Τασούλα Μήτσα, τη σκηνογραφία  η Γκλόρια Μαραθεύτη, ενδυματολογία η Κλαίρη Ιωαννίδου, το φωτισμό ο Ιωάννης Νικολάου, την επιμέλεια προγράμματος οι Λοϊζος Λοϊζου και Λουκάς Δ.Καολής και τη γενική επιμέλεια είχαν οι Κρίστης Κ.Χαράκης και Χριστόδουλος Βασιλείου.

Να πώ ότι παρακολούθησα και τις δύο παραστάσεις και ήταν πραγματικά έντυπωσιακές για την εποχή. Ο κόσμος αγκάλιασε με αγάπη την πρωτοβουλία αυτή και οι μαθητές είχαν ζήσει μια διαδικασία ουσιαστικής προσφοράς για τον συνάνθρωπο.

Ο τύπος της εποχής κάλυψε ευρέως τις παραστάσεις με πολύ κολακευτικά σχόλια.  Ήταν κι ένα παράδειγμα για όλα τα σχολεία της Κύπρου να εμπλακούν στην προσπάθεια για να βοηθήσουν μέχω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή Λάρνακας άφησε τη σφραγίδα της σε πολλά δρώμενα της πόλης του Ζήνωνα. Οι Καθηγητές και οι απόφοιτοί της πρέπει να είναι περήφανοι.

Στις φωτογραφίες και από τις δύο παραστάσεις, παραχώρηση του φίλου Κρίστη Κ.Χαράκη, βλέπουμε σκηνές απο το έργο.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ.

Leave a Comment