ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας έχει μεγάλη ιστορία. Κατά τη Δημαρχία του Νικολάου Ρώσσου ( 1884-1908) έγιναν οι πρώτες προσπάθειες για τη δημιουργία φιλαρμονκής από τον μουσικό Gerard και αργότερα (  1903) από τονΛεοπόλδο Γκλάσζνερ. Ακολούθησε  ο ρώσος  μουσικός Ησαϊας Καλμάνοβιτς (1925) και το 1935 η φιλαρμονική διαλύθηκε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν διάφορα ποδοσφαιρικά σωματεία και ιδιώτες οργάνωσαν δικές τους φιλαρμονικές-ορχήστρες. Μέχρι το 1987, όταν ο Δήμος αποφάσισε τη δημιουργία της Φιλαρμονικής και ανέθεσε στον Ανδρέα Ανδρέου την οργάνωση.

Η πορεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λάρνακας είναι σταθερή και δημιουργική.  Έδωσε δείγματα του ψηλού επιπέδου κατάρτησης και απόδοσης.  Έλαβε μέρος και διακρίθηκε σε πολλά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του Δήμου είναι σημαντική.

Η φιλαρμονική έει 85 μέλη με διάφορα είδη οργάνων. Υπάρχει κουαρτέτο σαξοφώνων , κουαρτέτο κλαρίων και κουϊντέντο  χάλκινων οργάνων. Το ρεπερτόριο της καλύπτει πολλά είδη μουσικής έκφρασης.  Έχει δώσει συναυλίες με προσεγμένα κομμάτια και ανάλογα με το κοινό ή την εκδήλωση.

Το κοινό της Λάρνακας αγκαλιάζει με αγάπη το μαέστρο και τα μέλη της Φιλαρμονικής. Σε όλες τις εκδηλώσεις που συμμετέχει είναι αναμενόμενη η επιτυχία της. Η μακρόχρονη πλέον πορεία της Φιλαρμονικής δίνει στην πόλη αίγλη και επιτυχίες.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

Leave a Comment